Medisch floaten

Waar de wereld doordraait en je zelf soms stil blijft staan kunnen problemen in lichaam en geest je in de weg gaan staan. Even uit, even niets, even rust. Terwijl je lichaam oplaadt kun jij je geest weer de ruimte van rust gunnen.

Ervaar je stress, angst of depressie

heb je last van nek- en rugklachten, artrose of reumatische klachten

Ben je vermoeid, futloos of heb je een burn-out

Stress betekent niets anders als spanning of druk. Iedereen heeft een zekere mate van stress nodig voor het functioneren van het lichaam. Stress hoeft hierin dus niet ongezond te zijn.  Echter is stress langdurig, te groot of komt het te vaak voor, dan wordt er gesproken over ongezonde stress.

Ongezonde stress kan zorgen voor geestelijke en lichamelijke klachten. En dit zorgt ervoor dat normale dagelijkse taken een grote uitdaging worden. Je raakt vermoeid en op. Verscheidene wetenschappelijke onderzoeken geven de positieve werking van floaten aan. Floaten is een bewezen effectieve methode bij ongezonde stress, chronische pijn en stress gerelateerde klachten.

Een floatsessie kan er voor zorgen dat klachten vermeden worden, verminderen of zelfs verdwijnen.

Floaten naar gezondheid

van Dierendonck D en te Nijenhuis J (2005) 1

De studie die van Dierendonck en te Nijenhuis hebben verricht laat zien dat de diepe relaxatie door het floaten tot meetbare gezondheidseffecten leidt. "In vergelijkend onderzoek als yoga en meditatie heeft floaten een twee keer zo groot effect op lichaam en geest. Door te floaten daalt de bloeddruk en de cortisol, het hormoon dat het bloedsuikerniveau controleert." Er ontstaat vermindering van spierpijn, depressie, angst en stress. "Floaten levert gunstige effecten op voor personen"

Kjellgren A, Sundequist U et al (2001) 2

Een groep patienten met stress gerelateerde spierspanningen gaven voor de behandeling aan: ernstig pijn te ervaren. Na 9 floatsessies werd aangegeven dat pijn veel minder erg is. Spierspanning verminderde enorm en de levenskwaliteit verbeterde.

Lilly J C (2003) 3

Bij het gebruiken van een floatspa ruimte gaat je brein in een zogenaamde Theta-toestand: De toestand die ontstaat direct voorafgaand aan de slaap bij het ontbreken van prikkels. De proefpersonen bij dit wetenschappelijk onderzoek gaven aan volledig ontspannen te zijn, hun angst en spanning nam af en ze voelden zich beter en lichamelijk uitgerust.

Kjellgren A, Burhkall H, Norlander T (2011) 4

Een studie betrekkende personen met ernstige stress verschijnselen (Burn-out syndroom op het punt om met ziekteverlof te gaan) worden 10 weken behandeld met floatation REST. De proefpersonen geven aan dat het welbevinden significant is toegenomen, angst en depressie zijn afgenomen en levensoptimisme is toegenomen. Hierdoor kon bij de proefpersonen werkuitval worden voorkomen.

Danel R (2016) 5

Bij onderzoek is gebleken dat er een bewezen relatie bestaat tussen magnesium tekort en verschillende soorten kanker. Hierin wordt prostaat, long, slokdarm en alvleesklierkanker benoemd. Tevens is er een verhoogde kans op diabetes type 2, een hoge bloeddruk, hart- en vaatziektes, parkinson, alzheimer, depressie en migraine bij een tekort aan magnesium. Richard Danel heeft bewezen dat magnesium via de huid wordt opgenomen, het Zechstein magnesium wat in onze baden wordt gebruikt kunnen de te korten van magnesium op een natuurlijke manier dus gaan aanvullen. Ontspannen en met je gezondheid bezig zijn, dat is een geweldige combi!

Float spa Twente

Strippenkaart

Helpen bij moeilijke situaties, situaties die in de hedendaagse tijd geen vreemde meer voor ons zijn.

Floatspa Twente bied mensen met lichamelijke of geestelijke klachten de mogelijkheid om een strippenkaart aan te schaffen. Hierdoor kunt u voor een gereduceerd tarief floaten.

De strippenkaart is aan te schaffen met een medische verklaring en op advies van een arts of therapeut.

Wil je hier meer informatie over hebben, neem gerust telefonisch contact met ons op.

Literatuur:  

  1. van Dierendonck D, te Nijenhuis J 2005 Floatation restricted environmental stimulaton therapy (REST) as a stress management tool: A meta –analysis Psychol and Health; 20 (3): 405-412
  2. Kjellgren A, Sundequist U, Norlander T, Archer T 2001 Effects of floatation-Rest on muscle tension pain Pain Res Manage; 6 (4): 181-189 
  3. Kjellgren A, Buhrkall H, Norlander T 2011 Preventing sick-leave for sufferers of high stress-load and burnout syndrome: a pilot study combining psychotherapy and floatation tank Int J Psychol Psychol Ther; 11 (2): 297-306 
  4. Baruss, Imants; Vletas, Stephen (2003). Alterations of Consciousness: An Empirical Analysis for Social Scientists. American Psychological Association. ISBN978-1557989932.
  5. https://www.allesovermassage.nl/wetenschap/arts-richard-danel-magnesium-moet/