Voorbereidingen

Floaten is een ontspannend uitje. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden hebben we informatie verzameld om jou de best mogelijke ervaring te geven.

Voor je komst aan de Floatspa hoef je niets mee te nemen. Je kunt gebruik maken van een privé ruimte, waar badkleding niet nodig zal zijn. Handdoeken, zeep en verzorgingsproducten zullen aanwezig zijn.

Tijdens het floaten kun je gebruik maken van ondersteuning. Er zijn poolnoodles, een hoofdkussen en oordoppen beschikbaar.

In de cabine zijn licht, muziek en een noodknop aanwezig. Tijdens het floaten bieden wij ontspannende muziek stijlen aan. Wil je liever je eigen muziek gebruiken? Dat kan! Neem dit dan mee op je mobiel.

Wat kan je zelf nog meenemen?

 • Bij het gebruik van lenzen raden wij aan om een lenzendoosje mee te nemen.
 • Een haarborstel voor na het douchen

Verder merk je het al: je hoeft enkel te genieten van de ontspannen sessie floaten. We nemen zoveel mogelijk voor jullie uit handen.

Tips

 • Er zijn twee floatcabines beschikbaar, als je met twee personen boekt kun je beide gebruik maken van een eigen privé ruimte.  Wij raden aan om de cabine voor je eigen rust zelf te gebruiken, echter bieden we wel de mogelijkheid om samen in één cabine te floaten.
 • Er wordt anderhalf uur vrij gemaakt per floatsessie, je zult één uur floaten en daarnaast wordt de tijd gegeven om zowel vóór als na de tijd te douchen en om te kleden.
 • Zorg er daarnaast voor dat je op tijd aanwezig bent, zo kan er een uitleg worden gegeven over het gebruiken van de floatbaden.
 • Eet voorafgaand aan het floaten niet te veel. Daarnaast raden we aan om één uur voor het floaten geen cafeïne meer tot u te nemen.
 • Scheer je 24 uur voorafgaand aan de sessie niet, wegens de hoge concentratie zout kan dit gaan prikken. Andere wondjes of huidbeschadigingen kunnen bedekt worden met vaseline. Dit wordt beschikbaar gesteld in de privé ruimte.
 • toegestaan, echter vragen wij je dan dezelfde voorzorgsmaatregelen te nemen als bij het zwemmen.
Float spa Twente

Floaten is niet toegestaan bij

 • Grote niet herstelde huidbeschadigingen
 • Epilepsie of symptomen van epilepsie
  (enkel in overleg met een arts)
 • Kort herstellend van een bevalling
  (dit kan in overleg met een arts)
 • of na het gebruik van alcohol of drugs

Na het floaten

Als de bubbels in het bad aanspringen is het tijd om de sessie af te sluiten. Je kunt je rustig afspoelen onder de douche en weer aankleden.
Er staan verzorgingsproducten klaar wanneer dat nodig en gewenst is.

Bij het vertrekken van de privé cabine krijg je nog wat te drinken aangeboden en kun je, je weer voorbereiden op het vervolg van de dag.

Ondertussen zorgen wij ervoor dat het bad weer gezuiverd wordt en het water weer naar de juiste samenstelling wordt gebracht. We hangen schone handdoeken op en maken alles klaar voor de volgende sessie.

Zien we jou nog eens terug?

Heb je nog vragen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Tevens ben je altijd welkom om eens te kijken wat floaten inhoudt. Wil je een rondleiding?