Wat is floaten

In onze huidige maatschappij speelt tijd een belangrijke rol. We willen presteren, steeds meer doen in kortere tijd en proberen alle facetten van het leven in balans te houden. Je raakt gehaast, gestrest en tijd voor ontspanning wordt vaak vergeten. Floaten helpt een balans te vinden in de hectiek van het leven en het herstel van je lichaam. Door jezelf dit moment van rust te gunnen zullen  lichaam en geest weer volledig opladen.

Naast dat floaten zelf al als een heerlijke beleving klinkt, liegen de wetenschappelijke artikelen er niet om, floaten werkt! Het hoge gehalte magnesium zout wordt opgenomen door je huid, wat zorgt voor herstel van spieren en gewrichten. Daarnaast worden ook de volgende positieve effecten ervaren door voorgangers:

Positieve effecten van floaten

Floaten zorgt voor een betere circulatie van het bloed waardoor zuurstof opname verbetert

Floaten verlaagt de bloeddruk en stabiliseert het hartritme

Floaten heeft een helende werking op huidaandoeningen zoals eczeem, dermatitis en psoriasis

Floaten verlicht klachten als migraine, rug- en nekklachten en reumatische pijn

Floaten bevordert het herstel bij (sport) blessures en spierpijn na inspanning

Floaten helpt tegen angst, depressie en burn-out klachten

Floaten zorgt dat de magnesium behoefte op een natuurlijke manier door de huid wordt opgenomen

Floaten verbetert de concentratie en werkt geestverruimend

Floaten zorgt voor de aanmaak van het gelukshormoon endorfine

Floaten zorgt voor rust, 1 uur floaten staat voor 5 uur gezonde nachtrust

Helpt het ook voor jou?

Floaten is voor iedereen! Voor een ieder is ontspanning een belangrijk onderdeel van het functioneren in het leven. Waarin ontspanning op geestelijke gesteldheid zorgt voor frisse blik op de dag, zorgt de ontspanning van spieren voor een hersteld lichaam. Of je nu komt voor een heerlijk moment voor jezelf of je wilt specifieke klachten verlichten, floaten zal het lichtpuntje van je dag zijn.

Wat zeggen andere mensen over floaten?

In mijn drukke leven is er niet veel tijd voor rust, dus om dit te ervaren in de beschikbare tijd die ik heb is heerlijk. Het gevoel van totale rust ervaren en alles naast mij even loslaten. Tijd voor mij en mijn gedachten, alles weer op een rij zetten en de frisse wind weer tegemoet gaan.

Image of a man floating inside of a sensory deprivation isolation tank, also known as a salt water floatation tank, a tank used in meditation, therapy and alternative medicine.

Rene de Vries
Float test dag

Waar mijn lichaam tijdens de zwangerschap vermoeid aanvoelde kon ik weer even opladen. Het is raar je over te geven aan rust en aan het verlies van de zwaartekracht. Waarin ik meestal sceptisch reageer was dit toch wel lekker voor mijn pijnlijke lichaam. De volgende keer moet ik ook nog leren om te ontspannen in mijn hoofd.

Float spa Twente

Laura Kroeze
Float test dag

Wanneer merk je de effecten van Floaten

Floaten zal na een korte wenperiode in het water na de eerste sessie al een heerlijk ontspannen gevoel brengen. Je voelt je energiek en je gedachten zijn weer gerangschikt. Je kan helder nadenken en je komt fris uit de sessie. Voor een enkele keer is het een heerlijk uitje, voor grotere mentale of fysieke problemen is een terugkerend patroon zeker aan te raden. Hoe regelmatiger de sessies worden gevolgd hoe groter de effecten zullen zijn.

Ga je voor de eerste keer floaten? Dan raden we aan om een first float abonnement te boeken, hierbij zul je driemaal in twee maanden komen zodat je leert om de rust te ervaren en de ontspanning op een ultieme manier te voelen. Blijkt het daarna echt wat voor je te zijn? Dan kunnen we aanraden om elke 2 tot maximaal 4 weken een herhaling te reserveren om zo de effecten van het floaten op te blijven bouwen.

Nog meer lezen over de positieve effecten van floaten of de effecten voor verschillende doelgroepen?